لیست اختراعات احمد بناءكار
دستگاه تشخيص جنسيت تخممرغهاي نطفهدار در دوره انكوباتور با استفاده از ظرفيت خازني تخممرغ
سامانه گرمايش خورشيدي با استفاده از عدسي فرسنل خطي براي تأمين بخشي از انرژي گرمايشي مورد نياز گلخانه طراحي و ساخته شده است. با توجه به اين كه در حال حاضر قسمت اعظم انرژي مصرف شده در گلخانه هاي ايران با سيستم هاي گرمايشي است كه سوختهاي فسيلي مصرف مي كنند، لذا جايگزين كردن درصدي از اين انرژي با انرژي هاي تجديدپذير مي تواند علاوه بر حفظ محيط زيست، مصرف سوخت هاي فسيلي را كاهش دهد. به همين دليل يك سامانه گرمايش خورشيدي مجهز به عدسي فرسنل خطي و واحد ذخيره حرارت براي تأمين بخشي از گرماي مورد نياز گلخانه، طراحي و ساخته شد. يك واحد ردياب خورشيدي نيز براي سامانه طراحي و ساخته شد تا در طول روز عدسي را در راستاي خورشيد نگاه دارد و در پايان روز، سامانه را به صورت خودكار به وضعيت صبحگاهي بازگرداند. براي ذخيره آب گرم و مصرف آن در شب و ساعات ابري، يك مخزن ذخيره فلزي ساخته و با پوشش الاستومريك عايقبندي گرديد. در درون مخزن لوله هاي مسي حاوي پارافين گرانوله به عنوان ماده تغيير فاز دهنده قرارداده شد.
با توجه به افزايش جمعيت، محدوديت هاي سطح زير كشت و بحران كم آبي، كاهش ضايعات محصول برنج از اهميت ويژه اي برخوردار است. قيمت برنج شكسته، كمتر از نصف قيمت برنج سالم مي باشد، لذا اين موضوع از ديدگاه اقتصادي اهميت زيادي دارد. در كارگاه هاي شاليكوبي تعيين ميزان شكستگي برنج و پوست كني شلتوك، كار دشوار و زمان بري است و معمولاً به صورت مشاهده اي انجام مي شود. به كارگيري فناوري هاي نوين، همچون ماشين بينايي، ميتواند راه كاري دقيق و سريع در تعيين خصوصيات كيفي محصولات كشاورزي باشد. هدف از اين اختراع، ساخت سامانه ماشين بينايي به منظور تعيين درصد شكستگي برنج و پوست كني شلتوك بوده است. سامانه ماشين بينايي داراي سه بخش اصلي محفظه تصويربرداري، دوربين ديجيتال، رايانه و نرم افزار پردازش تصوير مي باشد. الگوريتم پردازش تصوير براي تعيين درصد شكستگي برنج و پوست كني شلتوك، با به كارگيري نرم افزار متلب در دو فضا تهيه و كد نويسي شده است. دستگاه تك دانه ساز شامل يك جعبه فلزي، يك موتور با فن مكشي به همراه ديمر و يك لوله انعطاف پذير مي باشد. سامانه ماشين بينايي و دستگاه تك دانه ساز به همراه برد الكترونيكي و اتصالات مربوطه، در يك شاسي تعبيه گرديد. نتايج ارزيابي اين سامانه نشان داد كه ميانگين دقت الگوريتم در محاسبه ميزان شكستگي برنج و درصد پوست كني شلتوك، به ترتيب برابر با 93/72 % و 99/16 % است.
در اين اختراع دستگاهي جهت تشخيص بيماري نيوكاسل، آنفلوانزا و برونشيت از روي سيگنالهاي قلب و صدا طراحي شده است كه براي مرغدار اين امكان را فراهم ميآورد تا بدون نياز به از دست دادن وقت در تعيين نوع بيماري توسط دامپزشك، قبل از آنكه بيماري كل گله را آلوده كند، به وجود بيماري پي ببرد و براي درمان آن چارهاي بينديشد. بدين منظور با استفاده از يك ميكروفن و يك گوشي پزشكي، سيگنالهاي قلب و صداي جوجه ضبط و در سه حوزه زمان، فركانس و زمان فركانس پردازش ميشوند. سپس يكسري توابع آماري از سيگنالها استخراج مي گردند. بهترين اين سيگنالها كه با روش IDE انتخاب شده اند بعنوان ورودي شبكه عصبي كه ساختار مناسب آن بر روي ميكروكنترلر كد نويسي شده است، استفاده ميشود. دستگاه، بيماري طيور پرنده را تشخيص و به كاربر اعلام مي دارد.
بر اساس اين طرح آب شور وارد مخزن آب شور تعبيه شده در داخل سامانه شده و توسط سيستم پيش گرمايشي و كنترل دماي آب شور ورودي، پيش گرمايش شده بعد از رسيدن به دماي بهينه، در اين دما ثابت نگهداشته شود. سپس المنت هاي تعبيه شده داخل كانال هواي داغ فعال شده و توسط فن (دمنده) از طريق كانال هواي داغ وارد سامانه اصلي مي شود. پس از آنكه دماي داخل سامانه به مقدار بهينه مدنظر رسيد، كريستال هاي پيزوالكتريك عامل ايجاد امواج فراصوت كه داخل مخزن آب شور جايگزاري شده اند، شروع به كار نموده و باعث اتميزه شدن آب شور و توليد بخار سرد مي شوند. بخار سرد توليد شده توسط دمنده ديگري به سمت بالا حركت داده شده و با هواي داغ ورودي برخورد مي كنند. بعد از طي مسير داخلي سامانه، آب نمك زدايي شده از طريق خروجي سامانه دريافت مي شود و مقدار پساب با ميزان شوري بالا از طريق خروجي كف سامانه، از سيستم خارج مي شود.
در حال حاضر، در كارخانجات فرآوري محصول برنج، عمل پايش كيفيت محصول در حين عمليات سفيد كردن به روش سنتي انجام ميشود كه كاري زمانبر بوده و ميتواند با خطا همراه باشد. در چنين شرايطي بهكارگيري روشهاي نوين ميتواند راهكاري سريع و مؤثر در كنترل كيفيت محصول و بهسازي عملكرد ماشينهاي سفيدكن باشد. هدف از اختراع حاضر، طراحي، ساخت و پيادهسازي يك سامانه هوشمند با استفاده از روشهاي ماشين بينايي و منطق فازي براي درجهبندي كيفيت محصول خروجي از دستگاه سفيدكن برنج و كنترل پارامترهاي عملكردي دستگاه سفيدكن با توجه به شاخصهاي كيفي بدست آمده ميباشد. در اين سامانه، ابتدا مقداري از نمونه محصول خروجي از دستگاه سفيدكن از طريق مكانيزمهاي نمونهگيري و تكسازي به واحد دريافت تصاوير منتقل ميشود. سپس تصاوير دانههاي برنج در واحد تصويربرداري دريافت و ثبت ميگردد. با استفاده از الگوريتمهاي پردازش تصوير شاخصهاي كيفي دانههاي برنج از تصاوير استخراج ميگردد. سامانه كنترل توسعه يافته ميتواند با اندازهگيري شاخصهاي كيفي دانههاي برنج و مقايسه آنها با مقاديري كه از پيش در يك واحد كنترل فازي ذخيرهسازي شده است، در صورت نامطلوب بودن نتايج، عملكرد دستگاه سفيدكن را با ارسال سيگنالهاي فرمان به عملگرهاي كنترلي (واحد كنترل فشار روي دريچه خروجي و واحد تنظيم سرعت موتور دستگاه سفيدكن) در وضعيت مناسب قرار دهد.
اين اختراع يك دستگاه ضدعفوني پيوسته به روش گرمايش القايي براي ضدعفوني كردن گياهان دارويي و ادويهاي را افشا ميكند. سامانه گرمايش القايي طراحيشده در اين اختراع شامل اجزايي همچون: نقاله مارپيچي، محفظه نقاله (لوله استوانه اي پيركس)، كويل استوانهاي شكل، مبدل، مخزن محصول با دبي قابل تنظيم، منبع تغذيه، واحد كنترل، الكتروموتور، ياتاقان، كوپلينگ پوستهاي، شاسي، بست لوله، تكيه گاه ثابت و پيچ و مهره براي اتصالات است. سامانه گرمايش القايي در اين اختراع مناسب طيف وسيعي از گياهان دارويي و ادويهاي (برگي، بذري و پودري) به منظور ضدعفوني كردن ميباشد. نكته مهم سامانه گرمايش القايي در اين اختراع در مقايسه با سامانههاي مرسوم حال حاظر، يكنواختي و پيوسته بودن فرآيند ضدعفوني است. سامانه ساخته شده با هدف كاهش زمان فرآوري و پتانسيل بكارگيري براي طيف گستردهاي از محصولات كه نياز به ضدعفوني دارد، طراحي شده است. همچين عدم استفاده از پرتوهاي خطرناك و ايمن بودن به هنگام استفاده از آن، نكته قوت اين دستگاه و دليلي براي كارآمدي اين سامانه است. سامانه طراحي شده و ساخته شده در اين اختراع يك رويكرد جديد و اميدواركننده براي ضدعفوني كردن ادويهها است. نتايج حاصل از بررسيهاي به درك بهتر مكانيسم گرمايش القايي بر خصوصيات كيفي و ميكروبي محصول كمك ميكند و پايه علمي براي انتقال اين فناوري از مقياس آزمايشگاهيي به مقياس تجاري فراهم ميكند.
موارد یافت شده: 7